Preskoči na sadržaj

News

Najpopularniji GR tuševi – recenzija

po Golden Rose d.o.o. 12 Jul 2019

U ovom blogu ćemo prezentovati rezultate testiranja izabranih Golden Rose tuševa za oči.

Testiranje je obuhvatilo:
– NOVO: Smart Liner Matte&Intense Black
– NOVO: Vinyl Liner Glossy Black
– NOVO: Vinyl Liner Glossy Black – Deep Black
– Dipliner
– Cat’s Eyes Eyeliner
– Perfect Lashes Liner
– Volume Eyeliner

Svi testirani tuševi su crne boje, razlika se očituje u pakovanju, aolikatoru i formuli.

NOVO: SMART LINER Matte&Intense Black

Prvi testirani tuš je jedan od ovogodišnjih noviteta i Golden Rose. Posebno nas je privukla matte završnica, ali i novi aplikator.


Aplikator je u obliku aplikatora koji su obilježje tuševa u olovci, ultra precizan i stabilan prilikom korištenja. Ovo obilježje je odlično za precizna iscrtavanja i kod relativno neiskusnih korisnika.

Suši se u matte završnicu i to jako brzo, ukoliko se nanese mala količina. Ovo postižemo tako da višak formule skinemo sa aplikatora o samu bočicu. Formula se ponaša stabilno na očima i kod djevojaka koje nemaju spuštene kapke je besprijekorno trajao cijeli dan. Kod djevojaka sa spuštenim kapcima imamo dvojake rezultate. Kod djevojaka koje su kapke matirale (primerom, korektor + puder za setiranje ili su sjenčine oči praškastom sjenom) tuš je besprijekorno držao 8 sati, unatoč toplijem vremenu. Djevojkama koje su ga nanijele na čiste kapke, a pod uticajem toplote i znoja, blago se preslikao nakon 4-5 sati.

Posebno nas se dojmila ultra tamna crna nijansa na očima, koja ostavlja efektivan dojam, posebno uz jači make up očiju.

NOVO: VINYL LINER Glossy Black & VINYL LINER Glossy Black Deep Black

Oblikom i pakovanjem identični prethodniku, Smart Lineru, ali sa potpuno drugačijom završnicom. Vinyl tuševi ostavljaju staklenu završnicu, koja se blago presijava. Rezultati testiranja trajnosti su nas posebno oduševili. U svrhu testiranja jedna djevojka ga je nosila punih 40 sati i on se pokazao najtrajnijim tušem. Vodootporan je i pokazao je izuzetnu izdržljivost na očima. Aplikator je precizan i dosta stabilan, što pogoduje i početnicima.


Razlika između ova dva tuša ogleda se samo u tome da tuš koji u nastavku naziva ima Deep Black ne sadrži alkohol u svojoj formuli.

Ova razlika nije vidljiva kada se nanesu jedan pored drugog, niti utiče na trajnost tuša.

DIPLINER

Jedan od najpopularnijih GR tuševa je upravo Dipliner. On ima kratki i potpuno stabilan aplikator, precizan i kod djevojaka koje nemaju najmirnije ruke.

Sama formula ostavlja intenzivnu crnu završnicu. S obzirom na deblji aplikator, može se desiti da se nanese veća količina formule na oči, zbog čega mu je potrebno 10ak sekundi da se potpuno osuši. Testiranja trajnosti su pokazala besprijekorno trajanje od 12 sati kod djevojaka koje nemaju spuštene kapke i trajanje 6-8 sati kod djevojaka sa spuštenim kapcima.

CAT’S EYES EYELINER

Takođe mnogo popularna varijanta tuša, prvenstveno zbog vodootporne formule, jeste upravo ovaj tuš. Drugi razlog njegove popularnosti je i ultra tanka savitljiva četkica, koja omogućava poigravanje stilovima.

Aplikator je posebno zanimljiv i iz razloga što jačim pritiskom pravi ravnomjerno široku liniju, sa jednakim raspoređivanjem formule cijelom širinom. Trajnost u manje izazovnm uslovima (bilo je hladnije vrijeme) kod djevojaka koje nemaju spuštene kapke bila je doslovno cijeli dan, dok je kod djevojaka sa spuštenim kapcima varirala između 6 i 8 sati, u zavisnosti od toga da li je kapak bio pripremljen ili se tuš nanosio na čistu kožu.

PERFECT LASHES

Jedan od tuševa koji se jako drugo zadržao na tržištu, skupa sa Volume Eyelinerom, a kupce je oduševio odnosom kvaliteta i cijene.

Ultra tanka četkica omogućava iscrtavanje linije tanje od 1mm. U bočici se krije nepotrošiva količina formule, što se svidjelo djevojkama koje tuš nanose na redovnom dnevnom osnovu. Trajnost na očima varira između 8 i 12 sati.

VOLUME LINER

Takođe jedna od nadugotrajnijih verzija GR tuša na našem tržištu. Bočica skoro identična prethodniku, Perfect Lashes, kao i sam aplikator.

Razlika se očituje u formuli, jer se ovaj tuš brže suši na koži, što se posebno svidjelo djevojkama sa spuštenim kapcima, jer umanjuje vjerovatnoću preslikavanja na kapke. Trajnost takođe od 8 do 12 sati, u zavisnosti od podloge i oblika očiju, te spuštenosti kapaka.

Jedan od testova koje smo vršili jeste i test na jak mlaz vode, te dugotrajno izlaganje hladnoj i toploj vodi.

Fotografija swatcheva, redoslijedom kako slijedi:

1. Volume Liner
2. Perfect Lashes
3. Cat’s Eyes
4. Dipliner
5. Smart Liner
6. Vinyl Liner
7. Vinyl Liner Deep Black

Fotografija nakon 60 sekundi pod jakim mlazom hladne vode:

Fotografija nakon dodatnih 60 sekundi pod mlazom tople vode:

Nakon završetka testiranja, Vinyl Liner i Vinyl Liner Deep Black su zahtijevali intervenciju dvofaznog sredstva za skidanje šminke, kako bi se potpuno uklonili sa kože, što je još jedan dokaz trajnosti koja nas je oduševila.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke