Preskoči na sadržaj

News

Noviteti u Golden Rose – Strobing Highlighter Palette, Eyebrow Powder Pencil i So Cute Mascara

po Golden Rose d.o.o. 12 Jul 2019

Od dolaska najnovijih GR proizvoda prošlo je već 15-ak dana.

Razlog zašto ovaj blog pišemo tek sada jeste uvođenje perioda testiranja, koji će se primjenjivati za svaki novi proizvod, a i neke postojeće, na vaš zahtjev. Svaki proizvod ćemo koristiti nekoliko dana, te pratiti njegovo ponašanje, efekte i kritički ga sagledati bez pristrasnosti. Zašto? Da biste na ovom blogu mogli imati informacije stečene iskustveno, produženim periodom korištenja.

U ovom blogu ćemo pisati o tri nova proizvoda, koje smo testirali:

  • Strobing Highlighter Palette
  • Eyebrow Powder Pencil i
  • So Cute linija mini maskara.

Strobing Highlighter Palette

Ova paleta highlightera dolazi u plastičnom pakovanju interesantne svijetlo sive metallic nijanse, sa pripadajućim integrisanim ogledalom. U paleti dolaze tri nijanse pečenog highlightera, po 2,8g od svake nijanse.

Nijanse koje paleta sadrži i što ćete vidjeti po otvaranju palete su: svijetlo ružičasta, svijetla zlatna i bronzana. Ipak, nijansa koja ima svijetlo ružičastu pigmentaciju u paleti, po nanošenju na kožu gubi ružičasti pigment i ostavlja samo bijeli bezbojni svijetleći efekat. Kao takva namijenjena je djevojkama svjetlije do srednje tamne puti. Satenske čestice su jako sitno mljevene, tako da sam highlighter ostavlja wet look. Ukoliko želite da blagi ružičasti pigment bude uočljiv ili pak samo povećate intenzitet highlighta, highlighter možete nanositi vlažnom četkicom. Ovdje je samo bitno da suhom četkicom pokupite formulu, a zatim fiksatorom poprskate po četkici i nanesete na lice.

Srednja nijansa u paleti se svijetle zlatne nijanse i dosta je univerzalna po pitanju tena, što znači da odgovara svima, osim izuzetno svijetloj i izuzetno tamnoj puti. Iako su satenske čestice i u ovoj nijansi jako sitno mljevene, nakon što se nanese na kožu može se vidjeti da je prošarana i malo krupnijim gliterima, koji se presijavaju na svjetlosti, ali su diskretni.

Treća nijansa u paleti je bronzana, zbog čega bismo ju preporučili djevojkama sa tamnijim tenom. Kao kod prve nijanse, satenske čestice su ultra sitne, efekat je wet look, te nema krupnijih glitera koji bi se isticali. Korištenjem vlažne četkice sama nijansa dobije poseban intenzivitet, ali se i nijansa pojača i potamni.

Malo smo se igrale i ovu paletu pokušale primijeniti i na načine koji nisu predviđeni od strane proizvođača, jer zašto da ne. Cilj nam je bio da pronađemo primjenu i za nijanse koje ne odgovaraju našem tenu. Tako smo sve tri nijanse koristili i kao sjenilo za oči. Bronzana nijansa nam se pokazala posebno efektnom, jer je dala dubinu na očima kakvu malo koje sjenilo može izazvati. Pokazala se posebno efikasnom kod izvlačenja i isticanja sitnih i uvučenih očiju. Ono što je bitno naglasiti jeste da se ne nanosi direktno na kožu, jer na taj način nećemo imati trajnost, vrlo brzo će spasti. Međutim, kada smo kožu pripremili primerom za sjenilo, a highlighter nanosili vlažnom četkicom, kao sjenilo je trajao satima.

Takođe, koristile smo paketu na području dekoltea. Igrale smo se tako što smo bronzanu nijansu nanosile između grudi, ružičastu za vizuelno povećanje grudi i na ramena, a zlatnu na ključnu kost. Highlight će biti božanstven. Naravno, ne zaboravite u ovoj prigodi koristiti veću pufnastu četkicu, radije nego četkicu za highlighter. razlog je bolje raspršivanje čestica.

Eyebrow Powder Pencil

Posebno smo se radovali testiranju novih olovaka za obrve, koje su u opisu presovani puder za obrve i formiran u obliku olovke. Na prvi pogled izgledaju kao obične olovke za obrve, koje su nam poznate već godinama. Neto masa formule je 1,19g. Razliku smo prvo primijetili na četkici, koja je fiksirana na olovku, te je aplikator mnogo stabilniji i čekinjasta četkica sadrži sitne dlačice.

Olovka dolazi u šest nijansi:

  • 101 – Blonde
  • 102 – Sable
  • 103 – Taupe
  • 104 – Brunette
  • 105 – Brown
  • 106 – Ebony

Kada smo krenule nanositi olovku, primijetile smo da je osjećaj na koži potpuno drugačiji. Olovka ostavlja potpuno suh trag, a takav je i osjećaj na koži. Lagano klizi po koži i intenzivitet nijanse je srednji. S obzirom da je vrh olovke bio zašiljen, prvi potez po koži je ostavljao oštar trag, gdje je intenzivitet nijanse bio velik i plašile smo se da će ostaviti vještački oštri trag, kome se nismo radovale. Ipak, kada smo ublažile oštrinu samog vrha olovke, tek tada je puni efekad došao do izražaja.

Linija je bila blaga, nježna, efekat puderast. Kao da smo nanijele puder za obrve, ali ultra precizno, lako i brzo. Pokazala se idealnom za popunjavanje (shading), kao i produženje luka obrve. Za iscrtavanje “dlačica po dlačica” nije pogodna, jer ne ostavlja tako tanku liniju. Ukoliko preferirate tu tehnku, radije izaberite Longstay Precise Browliner ili Longstay Liquid Browliner.

Posebno je pogodna za nevješte korisnike, jer omogućava praktičan trik. Ukoliko nanesete malo više pudera nego što biste željele, nemojte višak skidati maramicama, nego jednostavno aplikatorom češljajte obrve. Kako budete češljale, skidat ćete sloj po sloj pudera i tako postići željeni efekat. Istu stvar radite na samom početku obrva, da zablurate početak i uklonite liniju koja će isticati početak obrva.

Nakon nekoliko sati nošenja, posebno ukoliko imate naviku da prstima dotičete lice, postoji mogućnost postepenog spadanja pudera. Zato uvijek savjetujemo da nakon nanošenja fiksirate sa Make Up Fixing Spray i doslovno cijeli dan ste mirne.

Konačan rezultat – prirodno osjenčene obrve, bez oštrih kremastih rubova i linija, prirodne nijanse i srednji intenzivitet nijansi.

So Cute mini maskare

Ove mini maskare dolaze u plastičnim ambalažama u ružičastoj, zelenoj i crvenoj boji. Pakovanje sadrži 2,5ml formule. Mini pakovanje djeluje pogodno za putovanja, posebno kada se putuje avionom, ali se može koristiti i za popravke, odnosno da uvijek bude u torbici kao rezerva. Nikad se ne zna kad može zatrebati. Profesionalnim šminkerima rješenje za klijentice koje imaju problem s osjetljivim očima – ponuditi gratis maskaru uz šminkanje. Komparativna prednost 😉

Formula je crna kod sve tri maskare. Uočile smo da je i formula identična kod sve tri, te da je uočljiva razlika samo u obliku četkice. Iz tog razloga ćemo fokus staviti na četkice.

Ružičasta – So Cute Full Body Volume Length & Curl Mascara – ima srednje gustu gumenu četkicu.

Kao i svaka gumena četkica, pokazala nam se efikasnijom kod djevojaka sa dužim trepavicama, čak i onima koje nemaju gustine. Četkica fino razdvoji trepavice i podeblja svaku pojedinačno, pa čak i blago izvije. Srednje duge i duže trepavice dodatno izvuče i naglasi. S druge strane, za kraće trepavice se nije pokazala efikasnom kao ostale dvije mini maskare iz serije.

Zelena – Intense Volume Definition & Lift Up Mascara – ima gustu čekinjastu četkicu srednje debljine, koja ima sužen vrh, radi preciznosti nanošenja na trepavice u uglovima.

Ova maskara nam se pokazala najefikasnijom kod izvlačenja kraćih trepavica, kojima je dala dužinu i volumen, te if podigla da dođu do izražaja. Pogodna je i za manje i uže oči, te za žene sa spuštenim kapcima, jer omogućava jako precizno nanošenje, čak i na najkraće trepavice u ugovima. Formula se dovoljno brzo suši da se ne precrtava na kapke i ispod očiju.

 

Crvena – High Definition Volume & Intense Black Mascara – ima gustu čekinjastu četkicu ovalnog oblika.



Pokazala se odličnom za sve dužine trepavica, efikasna kod izvlačenja i postizanja dužine  trepavica, fino razdvaja svaku trepavicu pojedinačno i dalje joj debljinu i volumen. Ovo možemo zahvaliti ovalnoj četkici. S druge strane, malo je nepreciznija u odnosu na prethodnu maskaru, zbog čega bismo je preporučili iskusnijim korisnicama.

Unatoč inicijalnoj bojazni, dobra vijest je da niti jedna djevojka nije uspjela potrošiti maskaru u testnom periodu, što znači da ipak nisu baš tako malene kako djeluju.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke