Preskoči na sadržaj

News

Pravilno konturiranje lica

po Fatima Salkić 11 Oct 2019

Konturisanje je tehnika naglašavanja crta lica koji vjerovatno nikada neće iščeznuti. A i zašto bi kada u par poteza četkicom možemo dobiti instant naglašene jagodice, uže lice i uži nos.
Ova metoda šminkanja naizgled djeluje vrlo komplicirano i sigurno mislite kako će vam oduzeti puno vremena, no istina je da konturiranje lica oduzima samo desetak minuta vremena dnevno. Provjereno!

Koji proizvodi su potrebni za konturiranje lica?
Prije nego počnete primjenjivati ovu metodu šminkanja, vrlo je bitno da odaberete proizvode za šminkanje namijenjene vašem tipu lica.
Konturiranje lica – proizvodi koje preporučujemo za suhu i kombinovanu kožu su tekući, odnosno tekući puderi i korektori, a masnu kožu praškasti proizvodi.
Paleta za konturiranje lica sadrži sve što biste mogli zatrebati. To uključuje bronzer, rumenila i highlightere.




Puder u boji kože
Za početak je najbitnije da odaberete puder namijenjen vašem tipu kože. Ako imate suhu kožu, odaberite puder na bazi ulja, odnosno malo masniji puder, a ako je koža već masna, odaberite mat pudere koji neće dodatno zamastiti vašu kožu. Vrlo je bitno i da izaberete nijansu pudera prilagođenu boji vaše kože, a da izbjegnete crvene i narančaste tonove

Konturiranje lica – Ispravna nijansa i tekstura ključ su uspješnog konturiranja. Proizvodi za konturiranje ne bi smjeli biti više od dvije nijanse tamniji/svjetliji od vašeg tena.
Svjetlijem tenu pristaju svjetlije sivkaste nijanse, dok tamnijem pristaju toplije, konjak nijanse. Od tekstura možete se koristiti mokrim i suhim konturama.
Za mokre konture koristite proizvode u kremi i tekuće pudere. Kremaste palete i stikovi daju puno dramatičniji izgled od pudera u prahu. Nanesite manju količinu i izblendajte prstom ili vlažnom spužvicom za blendanje i zatim dodajte boje za jači intenzitet. Nakon svega, ne zaboravite fiksirati šminku. Za suhe konture koristite pudere u prahu. Puderi za konturiranje su prozračni i idealni za sjajnu kožu.
Pitate se kako na najbolji način nanijeti puder za konturiranje?! Prvo nanesite prozirni puder u prahu i zatim nanesite boju. Tako ćete spriječiti da se puder za konturiranje ‘prilijepi’ za prirodna ulja u koži.


Konturiranje prema obliku lica

1-Okruglo lice
Ako je vaše lice okruglo, konture napravite na tri mjesta: na čelu, ispod jagodica i na bradi. Čelo konturirajte isključivo sa strane, a posebnu pozornost posvetite konturiranju dijela duž vilične kosti. Detaljno izblendajte kako taj dio ne bi bio puno tamniji od vrata.

  


2-Oblik dijamanta
Sve dame s ovakvim oblikom lica trebaju konturirati dio ispod jagodica i sljepoočnica. Bronzer ili neki drugi proizvod za konturiranje prvo nanesite na dio ispod jagodica, a zatim kist povlačite od ušiju prema jagodicama kako biste lijepo izblendale bronzer i postigle prirodan efekt.



3-Srcoliko lice
Ako je vaše lica u obliku srca - šire čelo i uža brada, koristite sljedeće pravilo. Prvo konturirajte čelo - uz kosu, kako biste ga vizualno smanjile, zatim ispod jagodica i na kraju vrh brade. Za ovu tehniku savjetujemo vam da koristite bronzer u prahu i veliki kist.

4-Ovalno lice
Ovalno lice konturira se isključivo na dva mjesta: čelo i dio ispod jagodica. Čelo nemojte konturirati cijelom dužinom, poput dama sa srcolikim licem, nego isključivo sa strane.
Dio ispod jagodica precizno konturirajte, a potom se bacite na blendanje bronzera uz liniju kose.



5-Četvrtasto lice
Četvrtasto lice konturirajte slično kao i okruglo: čelo, ispod jagodica i duž vilične kosti. Također, detaljno izblendajte bronzer, kako taj dio ne bi bio drastično tamniji od vrata.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke