Preskoči na sadržaj

News

Tečna i praškasta sjenila iz METALS kolekcije – recenzija

po Golden Rose d.o.o. 21 Aug 2019

Metals kolekcija, koju smo upoznali početkom ove godine, iznjedrila je paletu za konturu lica (kontura, highlighter i rumenilo), tečne ruževe/sjajeve, matte tečne ruževe/sjajeve, tečne highlightere, ruževe u obliku olovke, lakove za nokte, tečna sjenila i praškasta sjenila. Cijelu kolekciju definiše metallic završnica, intenzivne nijanse, dugotrajnost i elegancija.

Za današnju recenziju izabrali smo sjenila, odnosno dva proizvoda:

– METALS Metallic Liquid Eyeshadow

– METALS Metallic Eyeshadow

METALS Metallic Liquid Eyeshadow

Tečne sjene su, kada je u pitanju komercijalna upotreba, novost na našem tržištu i još uvijek se velikim dijelom zadržavaju samo u profesionalnim make-up krugovima.

Dobra vijest je da stižu na velika vrata, kroz cijenu koja je prilagođena našem tržištu i karakteristike i kvalitet koji smo testirali.

Tečne sjene dolaze u prozirnoj staklenoj bočici sa srebrnim čepom. Bočica sadrži 4,5 ml formule, koja je dermatološki i oftalmološki testirana.

Sama tekstura formule je tečna, a pri prvom otvaranju se može primijetiti ugodan miris.

Sjenilo u jednom tankom sloju ima potpono prekrivanje, te uočavamo izuzetnu pigmentiranost. Formula sadrži izuzetno sitno mljevene satenske čestice koje se presijavaju.

Formula se lako blenda i jako brzo suši. Formula je nadogradiva do dva sloja, ali isključivo blendanjem, bez povlačenja. Jednako je efikasno nanošenje i četkicom za blendanje i prstom, što u mnogome olakšava postupak nanošenja na oči.

Sjene omogućavaju kombinovanje sa kremastim sjenilima, ali i sa praškastim. Ovdje je bitno objatiti pažnju na redoslijed nanošenja. Tečna sjenila možemo nanositi preko tečnih i kremastih sjenila, ali ne i preko praškastih.

Kada ove tečne sjene kombinujemo sa praškastim, uvijek prvo nanosimo tečnu, pa preko blendamo praškaste sjene.

Sjenila dolaze u 9 nijansi.

Testiranje trajnosti nam je pokazalo da se formula fiksira na cijeli dan, bez pomjeranja i preslikavanja. Trajnost formule se značajno povećala kada smo kao podlogu koristili Eyeshadow Primer ili HD Concealer, što bismo preporučili za dugotrajnije nošenje.

Tečne sjene su se posebno efikasnima pokazale kod djevojaka sam poluspuštenim kapcima, jer se ne preslikavaju, ne formiraju liniju na kapku i zadržavaju se duže na očima.

 

METALS Metallic Eyeshadow

Presovana sjenila u prahu sa metallic završniscom dolaze u elegantnom okruglom plastičnom pakovanju boje srebra, sa prozirnim gornjim dijelom. Ovo pakovanje sadrži 4,5g formule.

Na prvi pogled je se uočavaju sitne satenske čestice koje sjenilo sadrži, te izuzetno laganja i nježna tekstura.

Pigmentiranost formule je na zavidnom nivou, već pri nanošenju jednog tankog sloja sjene.

Prilikom nanošenja, uočava se da brzo i lako prijanjaju za kožu

Sjenila dolaze u osam nijansi.

Prilikom nanošenja sjene se ne truse, te se uočava zavidna trajnost na očima, u poređenju sa drugim praškastim sjenama.

Radujemo se čuti vaša iskustva, pišite nam na Instagram i Facebook profilu.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke