Preskoči na sadržaj

News

Liquid Powdery Mineral Foundation & Terracotta Stardust – RECENZIJA

po Golden Rose d.o.o. 21 Aug 2019

Za ovaj blog izabrali smo dva proizvoda koja velikim dijelom predstavljaju osnovu dnevne make-up rutine. Naravno, kada ovo kažemo, tečni puder se podrazumijeva, tako da je prvi dio današnje priče upravo tečni puder iz kolekcije sa mineralima i to u dva pakovanja: standardno pakovanje od 35 ml i mini pakovanje od 7 ml.

Drugi dio današnjeg bloga čini Teracotta Stardust kolekcija, koju sačinjavaju bronzeri, rumenila i highlighteri pečene konstitucije i efektivne završnice.

Liquid Powdery Mineral Foundation

Standardno pakovanje ovog pudera dolazi u tubi u kombinaciji bijele, zlatne i crne nijanse. Tuba sadrži 35ml formule, a formula se dozira mehanizmom sa pumpicom. Pumpica izbacuje manju količinu pudera, što omgućava preciznije doziranje. Na samom pakovanju je naglašeno da je proizvod dermatološki testiran i da ne sadrži parabene, te da je bočica pogodna za reciklažu.

Prvo što se primijeti nakon istiskivanja pudera jeste ugodan miris. Puder prema sastavu sadrži osam minerala: Zinc Oxide, Mica, Kaolin, Silica, Zinc, Copper, Manganese i Magnesium, zatim vitamine A i E, te kombinaciju biljnih putera Shea Butter ,Macadamia Oil ,Squalane i Jojoba Oil. Pored navedenoga, puder sadrži SPF 15 zaštitu od štetnog UV zračenja.

Mini pakovanje dolazi u poluprozirnoj tubici koja sadrži 7ml formule. Ono što nas je posebno oduševilo kod ovakvog pakovanja jeste mogućnost da kroz cijelu godinu imamo odgovarajući puder, iako zbog sunčanja i solarija često nijansa našeg tena oscilira, a da jednu nijansu pudera uspijemo potrošiti prije predviđenog roka od 9 mjeseci.

Puder je dostupan u 7 nijansi, sa zastupljena sva tri podtona kože. Pokrivna moć je srednjeg intenziteta, lako se blenda i nadogradiv je.

Puder smo testirali na četiri tipa kože:

– suha koža

– normalna koža

– masna koža bez akni

– masna koža s aknama

S obzirom na sastav, pretpostavili smo da će se savršeno slagati sa suhom kožom, što se pokazalo istinitim. Koža ga je brzo i lako prihvatila, uz malo blendanja je postignut savršen ten. S obzirom da suha koža nema problema sa aknama i neravninama, jedan sloj je bio sasvim dovoljan za nanošenje. Puder nije setiran, samo je GR fiksator nanesen prije nanošenja matte primera (u svrhu ovlaživanja lica) i preko (kao završnica). U toplim uslovima, ugodna vanjska temperatura, puder je bio besprijekoran punih 12 sati, nije oksidirao niti se skidao s dijelova lica.

Na normalnoj koži se puder ponašao jednako kao i na suhoj, uz jednu razliku: na normalnu kožu nismo nanosili fiksator prije pudera, nego samo matte primer. Trajnost je takođe bila preko 12 sati.

Na masnu kožu bez akni smo ga nanijeli preko matirajućeg primera i postigao je odgovarajuću prirodnu srednju pokrivnost. Bez setiranja pudera u prvih nekoliko sati je djelovalo da neće doći do prosijanja, ali već nakon 4 sata sedum je učinio svoje i na čelu i u uglovima nosa se prvo prosijanje primijetilo. Pri drugom danu testiranja odlučili smo se da ga setiramo transparentnim praškastim puderom Long Wear Finishing Powder, što se pokazalo mnogo efikasnijim rješenjem – bez prosijanja punih 8-9 sati.

Kod testiranja na masnom licu sa sitnim crvenim aknama, odlučili smo se da ponovimo prethodni postupak, bez korktora i concealera. Akne nismo uspjeli prekriti jednim slojem, tako da smo vršili nadogradnju i nakon trećeg sloja smo dobili željeno prekrivanje. Dobra vijest je da je nijansa i dalje izgledala ujednačeno, a loša sedum, koji se pojavio vrlo brzo, već nakon 3 sata. Setiranje kao na prethodnom primjeru je produžilo period bez  prosijanja na oko 6-7 sati.

Prilikom odstranjivanja pudera potvrđeno je da je puder vodootporan, kako je navedeno u opisu od strane proizvođača.

Opšti zaključak – normalna i suha koža su s ovim puderom “na ti”, a za masnu kožu je potrebno kvalitetno setiranje.

 

Terracotta Stardust

Posebno je zadovoljstvo bilo testirati ovu kolekciju, jer već pri prvom pogledu izgledaju neodoljivo. Osvojilo nas je elegantno matte crno okruglo pakovanje od kvalitetne plastike, sa prozirnim poklopcem. Pakovanje sadrži 9g formule, što je za ovu vrstu proizvoda skoro pa nepotrošivo.

Nijanse 101 i 104 su rumenilo/bronzer i pogodnije za djevojke , 102, 103,104, 106 i 107 su idealne za djevojke svjetlije i srednje tamne puti, dok su 105, 108 i 109 highlighteri.

Pigmentiranost je izuzetna, što se vidi pri prvom dodiru s kožom, te se blago presijavaju na suncu. Sateni su sitno mljeveni diskretno se presijavaju, ostavljajući neodoljnivi wet look. Kod nijanse 108 možemo uočiti i malo krupnije mljevene glitere, što ga definiše kao izbor za glam i večernje varijante.

Oduševljenje Terracotta Stardust linijom je teško sakriti, zbog čega je opšti zaključak – MUST HAVE!

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke