Preskoči na sadržaj

News

Satin Smoothing Fluid Foundation & Silky Touch Compact Powder

po Golden Rose d.o.o. 21 Aug 2019

Ništa ženu ne čini sretnom kao kada pronađe puder koji joj savršeno odgovara, zar ne?

Kako bismo vam olakšali izbor, ove sedmice smo testirali jedan od najpopularnijih GR tečnih i ubjedljivo najpopularniji kameni puder:

  • Satin Smoothing Fluid Foundation i
  • Silky Touch Compact Powder

Satin Smoothing Fluid Foundation

Ovaj tečni puder je formulacije na bazi vode, što ga čini laganim i prozračnim. Dolazi u prozirnoj staklenoj bočici modernog dizajna, sa plastičnom pumpicom za istiskivanje formule. Bočica sadrži 34ml formule. Pumpica jednim pritiskom izbacuje malu količinu formule, tako da će za prekrivanje lica u prosjeku biti potrebna dva istiskivanja. Formula sadrži zaštitni faktor SPF 15, što znači da dodatna zaštita lica od UV zračenja nije neophodna.

Formula ne sadrži parabene i dermatološki je testirana. Takođe, prema dokumentaciji proizvoda, nije testiran na životinjama i ima Halal certifikat, kao i svi GR proizvodi.

Proizvod ima više nijansi, sa žutim, maslinastim i ružičastim podtonom.

Testiranjem smo potvrdili da je formula izuzetno lagana i dozvoljava licu da diše, te je pogodna za osjetljivo lice. Sadrži hidratantne sastojke, te se pokazao dobrim izborom za sve tipove kože. Puder ima srednju pokrivnu moć, ali omogućava nadogradivost, skoro do potpunog pokrića, ali nadogradnja smanjuje trajnost pudera na licu, zbog čega smo posegnuli za setiranjem kamenim puderom koji smo skupa testirali. Na ovaj način se i trajnost na licu produžila, te je trajao bez potrebe za korekcijama punih osam sati kod svih tipova kože.

Završnica pudera nije matte, nego koži daje blistav izgled koji je karakteristika zdrave kože i od svih pudera iz ponude uočava se najveća prirodnost na koži.

Silky Touch Compact Powder

Prvo što nam je privuklo pažnju kod ovog kamenog pudera jeste neodoljiv miris, ali i nježna tekstura pod prstima. Dolazi u plastičnom crnom okruglom pakovanju sa prozirnim poklopcem. Pakovanje sadrži 12g formule.

Već na prvi dodir postaje nam jasan naziv “silky touch”, s obzirom da nježniju formulaciju kamenog pudera nikada ranije nismo imali priliku testirati.

Četkicom se pokupi jako mala količina pudera, što zahtijeva više ponavljanja da se setira cijelo lice, ali se na taj način štedi formula i ne dolazi do nepotrebnog rasipanja.

Proizvod dolazi u osam nijansi, što je odlična odlika kamenog pudera, te omogućava da se vrlo lako pronađe odgovarajuća nijansa, bez prihvatanja kompromisa.

Sam puder ima polumat završnicu, koja se savršeno slaže sa tečnim puderom koji smo testirali. Nakon setiranja drži make up stabilnim na licu satima i ne pretvara lice u “cement”. Ono što nas se posebno dojmilo jeste ponašanje na koži koja luči mnogo seduma, gdje je lice držao setovanim punih osam sati, što pripisujemo laganoj formuli koja ne tjera lice da se brani lučenjem dodatnog seduma.

Posebna preporuka za ovu kombinaciju je djevojkama sa masnom, osjetljivom i kombinovanom kožom!

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke