Preskoči na sadržaj

News

Primeri – za šta se koriste i kako?

po Golden Rose d.o.o. 12 Jul 2019

Često u našem inboxu zateknemo upite o primerima, šta su, kako se koriste i koje možemo ponuditi.

Odlučili smo osnovne informacije podijeliti putem ovog bloga, kako bismo vam olakšali svakodnevnu borbu sa sitnim problemčićima kože, kao i pomogli u postizanju željenog efekta vašeg make-upa.

Primeri za lice

Svi profesionalni šminkeri se slažu da, kada je u pitanju lice, izbor primera često zna biti važniji nego izbor samog tekućeg pudera, posebno kod problematičnih tipova kože.

Razlikujemo dvije vrste primera za lice:

– primeri za korekciju boje / tonova na licu

– iluminirajući primeri

– matirajući primeri

Primeri za korekciju boje / tonova

Primer za korekciju tonova na licu koristi se kod problema sa neujednačenim tonom kože. Iako se ovaj problem najčešće očituje kroz crvenilo na licu, te tamni kolutovi oko očiju, nerijetko se očituje kroz ljubaste i plavičaste mrlje na licu. Takođe, žuti podtonovi na koži predstavljaju jedan od češćih problema s kojima se žene susreću.

Primeri za korekciju tonova kože nazivaju se CC kreme (Color Correction – eng. korekcija boje) i dolaze u četiri nijanse, koje ćemo u nastavku predstaviti:

CC Krema – zelena

Korektivna zelena nijansa koristi se za neutraliziranje crvenila na koži. Zaglađuje tonus kože, ujednačava i posvjetljuje, te kreira matte podlogu za nanošenje tečnog pudera.

Nerijetko se koristi i samostalno, umjesto hidratantne kreme, s obzirom da se savršeno stapa sa kožom i ujednačava ton, bez zelenih tragova.

CC krema – ljubičasta

Korektivna ljubičasta nijansa neutrališe žute nijanse na svijetlim i polusvijetlim tonovima kože.

Djevojke svijetle puti, koje imaju problema sa žutilom cijelog lica ili pojedinih dijelova, koriste je kao hidratantnu kremu svakodnevno, a i kao primer ispod tečnog pudera, za savršen efekat make-upa.

CC krema – narandžasta

Korektivna krema narandžaste nijanse neutrališe žute nijanse na tamnim i polusvijetlim dijelovima kože. Koristi se za područje oko očiju za neutralizaciju tamnih podočnjaka, prije nanošenja tečnog pudera.

CC krema – žuta

Korektivna krema žute nijanse koristi se za neutralizaciju plavih i ljubičastih nijansi na koži. Ovakva stanja su često izazvana vidljivim kapilarima koji izgledaju kao ljubičaste ili modre mrlje na licu.

Svi primeri za korekciju boje sadrže čisti hidratantni kompleks i vitamin E, koji su prijatelji naše kože. Faktor 30 štiti našu kožu od štetnih UV zračenja, tako da dodatna zaštita nije potrebna.

Iluminirajući primeri

U grupu iluminirajućih primera svrstavamo Luminous Finish i Liquid Glow Illuminator. Oba su pogodna za suhu i normalnu kožu kao primeri, a za sve tipove kože kao highlighteri.

Luminous Finish daje prirodni sjaj koži, hidrataciju i trajnost make-upa koji se nanosi preko njega. Može se koristiti na tri načina. Ukoliko ga nanosite samostalno, licu daje prirodni sjaj i svježinu, te koža djeluje mladoliko i hidratizirano. Ukoliko koristite kao primer ispod tečnog pudera ili ga miješate sa puderom, daje blagi sjaj samom puderu i vrši vizuelno pomlađivanje kože.

Liquid Glow Illuminator je dosta jači highlighter u odnosu na Luminous Finish i ulavnom se koristi za efekat highlighta na licu i dekolte zoni. Odlično naglašava ključnu kost i brzo se suši i fiksira na koži, a ostavlja neodoljivi wet highlight look, za kojim su poludjele žene širom svijeta.

Matirajući primeri

Matirajući primer Mattifying & Pore Minimising se nanosi na čisto lice, rasporedi na dio lica koji želimo matirati i/ili dio koji ima vidljive pore, te sačekamo nekoliko sekundi da se posuši.

Može se koristiti samo na problematičnoj T zoni ili na cijelom licu, za postizanje glatke matte podloge za tečni puder. Povećava trajanje tečnog pudera na licu, odgađa proslijanje čak i kod izuzetno masne kože.

Primer za usne

Često nepravedno zanemarivan, primer za usne zapravo ima više efekta nego bismo očekivali. Primer za usne produžava trajanje ruža na usnama, pojačava pigmentiranost same boje ruža na usnama, te vrši hidratacijsku funkciju, kako bi usne ostale ovlažene i zadržale zdrav izgled.

Primer takođe daje efekat punijih usana, bez neugodnog osjećanja peckanja.

Primer za sjenilo

Primer za sjenilo nanosi se na čist kapak ili na kapak na kome je ublendan tečni puder, a primarna funkcija mu je da produži trajanje sjenila na očima, da preventivno djeluje na razmazivanje, trusenje i spadanje sjenila.

Druga funkcija jeste pojačanje pigmentacije samog sjenila, što se posebno primijeti na nude nijansama na očima.

Primer za trepavice

Da bi maskara mogla doći do izražaja u punoj svojoj moći i kreirati ultra volumen i definisanost trepavica, prije maskare možemo nanijeti primer koji
će obaviti svaku trepavicu posebno, kreirati transparentni zaštitni sloj oko trepavice, fizički je izdužiti i na taj način postati prava baza za maskaru.

Kod nanošenja primera za trepavice bitno je obratiti pažnju da se maskara nanese odmah po nanošenju primera, jer ukoliko se primer potpuno sasuši, mogu se nazirati bijeli tragovi na trepavicama nakon što nanesete maskaru, a taj efekat nije najpoželjniji.

Trebate pomoć pri izboru odgovarajućeg primera za sebe? Potražite pomoć Golden Rose savjetnica.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke