Preskoči na sadržaj

News

Blenderi – koji izabrati i kako koristiti?

po Golden Rose d.o.o. 11 Jul 2019

Istraživanja i razvoj u domenu dekorativne kozmetike mogu se mjeriti sa najturbulentnijim djelatnostima, te se svako malo na tržištu pojave novi proizvodi, novi trendovi i novi alati za korištenje.

Blenderi su, samom svojom pojavom, uveli revoluciju u proces apliciranja kozmetike na lice. Razlog tome je besprijekorno stapanje formule s licem i postizanje besprijekornog finiša, koje nije bilo moguće bez blendera.

Sada se već, u moru sličnih, a ipak različitih blendera, postavlja pitanje koji kada izabrati i kako koristiti.

Za početak ćemo napraviti osnovnu podjelu blendera na:
– spužvaste blendere
– silikonske blendere i
– latekst blendere.

Pored ovih, dobro su poznati i ravni spužvasti i pufnasti aplikatori, koji su uglavnom vjerni pratioci praškastih i preparata za lice u kamenu. O njima ćemo govoriti drugom prilikom.

Spužvasti blenderi su uveli novitet u sistem apliciranja, prvenstveno tečnih i kremastih formula. Prave se od posebne vrste spužve, koja ima šupljikavu strukturu, savitljivost i oblik prilagođen potrebama nanošenja formule na cijelo lice. Od spužvastog blendera zahtijevamo da bude mekan i podatan, da brzo upije samo preostali višak formule s lica i da bude jednostavan za održavanje. Golden Rose nudi tri proizvoda iz ove kategorije:
– Blending Sponge
– Beauty Blender Sponge i
– Beauty Blender Set.

Blender se može koristiti dvojako, kao aplikator formule na lice ili isključivo za blendanje.
Bilo da formulu na lice nanesete direktno iz bočice, prstima ili blenderom, bitno je da laganim tapkanjem po licu blenderom formulu stopite sa svojom kožom. Najveća prednost spužvastih blendera je ta da će upiti svaki višak formule i koža će ostati besprijekorno pokrivena u ravnomjernom sloju formule.
Blender se koristi vlažan, kako bi brže i lakše upio rezidual formule. Takođe, istovremeno hladi i osvježava kožu, što je dodatni plus u toplim mjesecima.

Silikonski blender

Silikonski blender je postao apsolutni hit u svijetu dekorative posljednjih godina. Karakteriše ga glatka silikonska površina, savitljivost, te oblik koji omogućava lagano dosezanje do svih dijelova lica.

Njegove prednosti su brojne, a kreatori i korisnici najviše ističu racionalno trošenje formule (pudera). Naime, za razliku od spužvastog blendera, silikonski neće upiti niti kap formule, što znači da nema bespotrebnog rasipanja i, samim tim, bočica pudera će vam mnogo duže trajati.

Ipak, potrebno je obratiti pažnju na sam način korištenja. Silikonski blender se koristi isključivo za blendanje, nikada i za nanošenje formule. Formula se nanosi u maloj količini, da li četkicom (preporučeno) ili prstima. Potrebno je voditi računa o tome da će sve što formule nanesete na lice zapravo i ostati na licu, te ukoliko pretjerate s količinom, nećete moći kvalitetno formulu ublendati u kožu.

Stručnjaci savjetuju nanošenje formule četkicom, a zatim stapanje pomoću silikonskog blendera, za najbolje rezultate. Silikonski blender se brzo i lako pere, mlakom vodom i sredstvom za čišćenje četkica (ili sredstvom za pranje posuđa).

Latex blender

Kožni blenderi imaju slična svojstva kao silikonski, uz malu razliku, a to je da kožni blender ipak vrši upijanje izuzetno male količine tečnosti. Praktični su za stapanje formule s formulom i ostavljaju besprijekoran finiš, kao i za blendanje korektora. Njegova prirodna struktura prirodno klizi po koži. Kod kožnih blendera takođe valja obratiti pažnju na količinu formule, te se ne koriste za samo nanošenje formule.

U zavisnosti o preferencija samih korisnika, svaki od navedenih blendera će napraviti glatku završnicu na koži, a na nama je da damo prednost onome čije prednosti su baš nama bitne.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke