Preskoči na sadržaj

News

Total Cover 2in1 Foundation & Concealer – recenzija

po Golden Rose d.o.o. 21 Aug 2019

Ovaj puder je mnogo privukao vašu pažnju posljednjih nekoliko mjeseci i svakodnevno dolaze upiti u vezi njega, s obzirom da su još uvijek prisutne nejasnoće u vezi s njim.

To je razlog zašto mu je posvećen ovaj blog.

Prema proizvođačkom opisu, puder ima potpunu pokrivnu moć, te u sebi sadrži concealer. Dolazi u prozirnoj bočici u obliku valjka, napravljenoj od jake kuhane plastike, koja na prvi pogled podsjeća na staklo, te ima crni plastički poklopac. Samo pakovanje je ugodnog i praktičnog dizajna. Bočica sadrži 30 ml formule, koja sadrži SPF 15 zaštitu od štetnog UV zračenja, te ne sadrži ulja i parabene.

Formula se dozira pomoću pumpice, koja jednim pritiskom daje količinu prikazanu na fotografiji.

Testirali smo ga u svim mogućim i nemogućim uslovima, te na svim tipovima kože.

Prvo što se primijeti po istiskivanju formule iz bočice jeste gustina – puder je malo gušći od ostalih GR pudera, što pripisujemo činjenici da sadrži concealer, te neophodnoj pigmentaciji. Takođe se primijeti blag i ugodan miris, neutralan, koji se nakon nanošenja na lice više ne osjeti.

S obzirom da puder ne sadrži ulja, te je po specifikaciji pogodan za sve tipove kože, ispitali smo kako se ponaša na svim tipovima kože.

Pokrivnost pudera ustinu jeste velika, ali čak i takav nije zahtjevan za blendanje. Blenda se ravnomjerno i čak omogućava nadogradnju. Završnica je polumat, te daje prirodni izgled koži, kao da pudera uopšte nema.

Kod svih testiranja smo za bazu koristili Mattifying and Pore Minimising Primer. Pri testiranju na normalnoj koži puder je lako i brzo stopio s kožom. Nema problema sa oksidiranjem ili spadanjem. Nismo imali potrebu setirati ga, te je cjelodnevni “boravak” na koži preživio bez setiranja i čak fiskiranja. Nije bilo bježanja s lica, neravnomjernog skidanja, promjene boje ili prosijanja. Za normalnu kožu – instant beauty look bez i malo napora!

Testiranje na suhoj koži je provedeno bez prethodne hidratacije, što se nije pokazalo najboljom idejom, jer sam primer nije bio dovoljan za hidrataciju. Vizuelni efekat na koži je bio besprijekoran, ali je osjećaj suhe kože malo pokvario opšti dojam. Stoga smo sljedeći dan prije primera hidratizirali kožu kremom na bazi vode, što se pokazalo kao pun pogodak. Puder se ponašao kao na normalnoj koži – punih 12 sati savršen ten, bez setiranja. Ovdje smo koristili fiksator, koji je divno stopio puder i ostatak make-upa.

Na masnoj koži smo se posebno igrali:

  • na cijelo lice smo nanijeli primer i puder
  • jednu stranu lica smo setirali sa Silky Touch Compact Powder
  • drugu stranu nismo setirali (da, znali smo da to s masnom kožom nije pametno, ali testiranje je, zar ne 🙂 )
  • cijelo lice smo fiksirali sa GR Fixing Spray

Nakon 12 sati setirana strana je bila nepromijenjena – osim malo nakupljenog pudera i seduma u uglu nosa. Strana koja nije bila setovana, bila je blago prosijana na čelu i nosu, sa malo nakupljenog pudera i setuma u uglu nosa, dok je ostatak lica izgledao normalno.

Uistinu se pokazalo da je puder odgovarajući za sve tipove kože, ali još jednom se potvrđuje važnost pripreme lica kada je u pitanju suha koža i setovanja kod masne kože.

Još jedna stvar koja nam se svidjela jeste činjenica da je puder dostupan u čak 20 nijansi, sa dostupnim svim podtonovima, a nijanse su redom swatchane na fotografijama:

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prethodni post
Sljedeći post

Hvala što ste se pretplatili!

Ovaj E-mail je već registriran!

Kupujte izgled

Odaberite Opcije

Nedavno Pregledano

Opcija uređivanja
Postavite Pitanje?
Obavijest o povratku na zalihu
this is just a warning
Prijaviti se
Košarica
0 Stavke